Ngữ pháp là 1 chủ điểm rất đặc trưng với bất kỳ ai học tiếng anh phải thâu tóm được. Đúng vậy, nếu khách hàng có nền tảng những thì trong giờ đồng hồ Anh giỏi thì bạn sẽ có thể áp dụng các năng lực đọc cùng viết hết sức tuyệt. Bên dưới đây, Báo song Ngữ sẽ đưa ra bài tập các thì trong tiếng Anh để các bạn tham khảo và luyện tập rất có thể giúp nâng cấp tốt ngữ pháp cho những bạn.

Bạn đang xem: Bài tập nâng cao về các thì trong tiếng anh


Bạn vẫn xem: bài tập về 12 thì trong giờ anh tất cả đáp án

Bạn có thể thấy rằng trong tiếng Anh tất cả 12 thì cơ bản và 1 thì mở rộng. Thì giờ đồng hồ anh được phân tách theo thời gian quá khứ, bây giờ và tương lai. Các bạn đọc ước ao hiểu biết chi tiết thêm và áp dụng công thức thuần thục thì theo dõi và quan sát nhưng nội dung bài viết khác của Báo tuy vậy Ngữ. Hãy thuộc theo dõi nhé.

A. Tổng hợp các thì trong giờ Anh

Áp dụng phương pháp để kết thúc câu trả chỉnh.

I.Thì lúc này đơn (Simple Present)

He ______ a new dress today. (buy) ______Nam and Ly ______ to lớn school by bus every day? (go) My mother ______ her hair every day. (wash) My brother ______ robbers. (catch) She____ a student. (be) They never _____ beer. (drink) I ____ meet her. (do not) _____ they friendly? (are/is/am) The sun often______ in Morocco. (shine) Rome ______ the capital of Italy. (be) Birds ______ in winter. (migrate) Travelling by plane ______ a lot of energy. ( use)

Đáp án: buys vì go washes catches is drink dont Are shines is migrate uses.

II. Thì hiện tại tiếp nối (present continuous)

She _____going home. (am/is/are) I _____the book The harry potter . (read) nam giới ____always ____late. (come) _____ products _____rapidly? (grow) My father ______flower in the garden. (water)


*

My younger sister ______ the room. (clean) Some people _____ on the grass và _____ a picnic. (sit/ have) The number of web users who siêu thị online ______. ( increase) My best friend ¬_______ in a holiday camp. (stay) I dont like the book that I _________ at the moment. (read)

Đáp án is am reading Is coming Are growing is watering is cleaning are sitting having is increasing is staying am reading.

III. Thì hiện tại xong ( Present perfect tense)

It has_____ 5 months since I first met her. (be) ____ you been to that place before? (Have/has) I have _____ for this cửa hàng for 1 year.( work) He _____ in Germany since 2009. ( live) Ive ______ many art galleries this year. ( visit) Is nam giới ______ lunch with us? (have) Where _____ you _____ go? ( Have/has be) The world _______ a massive shift in transport & tourism in the last decade. ( see) How long _____ you _____ there? (live)

Đáp án: been Have worked has lived visited having have been has seen have lived

IV. Thì hiện tại tại kết thúc tiếp diễn (Present perfect continuous tense)

My best friend _______French since November. ( learn) lặng so tired. I _______ for the bus for hours. ( wait) Hoa ______ about where lớn go this weekend. ( think) The number of people taking up extreme sports______ since the early 1990s. ( increase) The amount of miễn phí time we have ________ continuously for over 30 years. (rise) She looks very exhausted because she ______ all night. (work) I ______ this book since last night. ( read) They ______ with old class all the day. (chat)

Đáp án has been learning have been waiting has been thinking has been increasing has been rising has been working has been reading have been chatting.

V. Thì vượt khứ đối kháng (Past simple tense)

I ____ the museums in New York. (visit) I ______ to Tokyo last year. (travel) We always went on holiday to nhật bản when I ___ a child. ( be) Last week I _____ on holiday for 3 days. (go) Every summer I ____the school holidays with my grandparents. (spend) Dannes _____ to Finland last year, but he _______ it. ( go like) What ___ you do? (do) My family ______ from the countryside when I was 12 years old. (move)

Đáp án

visited travelled was went spent went didnt like. Did moved.

VI. Thì vượt khứ tiếp nối (Past continuous tense)

I ______ (swim) in the sea when the rain started. Some people _______ (relax) by the pool & others ______ (play) volleyball. For the first two days of my holiday I ______ (stay) with friends. Last month I ______(have) acting lessons but I had lớn stop when I lost my voice. Sorry, _____ you _____ (sleep)? While I was driving home, Peter _____ (try) desperately to contact me. The company _______ (decline) rapidly before he took charge. Where you ______ (go) when I saw you last weekend? My sister ______ (watch) TV when I got home.

Đáp án:

was swimming were relaxing / were playing was staying was having were sleeping was trying was declining were you going was watching

VII. Thì thừa khứ dứt Past perfect tense

Before she became the 2008 world swimming champion nobody ______ (hear) of Phan Anh.

Every newspaper and TV channel in the USA wanted to interview Neil Armstrong after he _______ (landing) on the moon.

Managing an actors image though truyền thông relations become popular in the 1980s. Up until then actors _____ (not care) much about their public image.

An idea occurred lớn him that she herself ______(help) him very much in the everyday life.

Xem thêm: 10 Cụm Come Along Là Gì Và Cấu Trúc Cụm Từ Come Along Trong Câu Tiếng Anh

When I arrived Dennis ______(go) away.

If I ______(know) that, I would have acted differently.


Until the 1990s, footballers ______(not earn) such large salaries and they didnt use to lớn be so famous.

By the time I met you, I ______(work) in that company for three years.

Linh ______(study) in Korea before she did her masters at Harvard.

_____ the film ______(end) when you arrived at the cinema?

Đáp án:

had heard had landed hadnt cared had helped had gone had known hadnt earned had worked had studied Had ended

VIII. Thì quá khứ dứt tiếp diễn Past perfect continuous tense.

The journalists ______(wait) for over an hour by the time the President arrived at the palace. She ______(work) in the clothes store for two years when a customer who represented a model agency spotted her and signed her up. They ______ (talk) on the phone when the rain poured down. I _______(have) lunch by the time the others came into the restaurant. Yesterday, my brother said he ______ (stop) smoking for 2 months. The photographers ______(wait) hours for the stars khổng lồ arrive at the 2010 Oscar ceremony. I would have been ready for the chạy thử if I ______(prepare) diligently.

Đáp án:

had been waiting had been working had been talking had been having had been stopping had been waiting had been preparing

VX. Thì tương lai solo Simple future tense

I _____ (try) my best to lớn answer all the questions. I ¬_____(help) her take care of her children tomorrow morning. They ______ (stay) at the shop. I _____(bring) money khổng lồ school tomorrow for you. I ______(tell) her the truth. _____ you come to lớn company tomorrow? I ______(come)back home to take my book which I have forgotten. _____ you please bring me a cup of coffee? If it stops raining soon, we ______(go) to the hospital. ____ we start again from the beginning?

Đáp án

will try will help wont stay will bring wont tell Will will come Will will go Shall

X. Thì tương lai tiếp diễn Future continuous tense

Tomorrow afternoon, I _____(build) my new website. This time next year, most people _____(use) the mạng internet every day. I ____(watch)the concert live online tonight. We _____(climb) the mountain at this time next Monday. We _____(not study) at 9 a.m tomorrow. _____ she ______(do) the housework at 11 p.m tomorrow? At this time tomorrow I ______(go)shopping in Vietnam.

Đáp án:

will be building will be using will be watching will be climbing wont be studying Will be doing will be going

XI. Thì tương lai ngừng (Future Perfect)

Everyone _______ (learn) how khổng lồ use the mạng internet in 50 years time. I _______ (finish) my homework before 8 oclock this evening. I _______ (spend) over 100 VND on online shopping by the kết thúc of the week. It is estimated that in five years time đôi mươi percent more people over the age of 60 _______ (start) khổng lồ use the Internet. The internet ________ (become) the primary source of information by the middle of the century. I _______ (do) the job before the quái vật come tomorrow.

Đáp án:

will have learnt will have finished will have spent will be started will have become will have done

XII. Tương Lai xong xuôi Tiếp Diễn (Future Perfect Continuous)

Next month, I __________ (work) at this mạng internet design company for ten years. I __________ (study) in the International school for 2 years by the kết thúc of next year. Come on, its my turn! Soon you __________ (surf) the net for over two hours. She __________ (study) Korean Culture for 3 years by the over of this year. When I get my degree, I __________ (have) at australia for four years. We __________ (run not) at 10 a.m tomorrow. _____ they __________ (talk) for half an hour by the time her father comes back?

Đáp án:

will have been working will have been studying will have been surfing will have been studying will have been having wont have been running Will have been talking.

B. Bài xích tập tổng hợp những thì

Khoanh vào đáp án đúng.

1. He fell down when he towards the church. A. Run B. Runs C. Was running D. Had run 2. The train . Half an hour ago. A. Has been leaving B. Left C. Has left D. Had left 3. He has been selling motorcycles.. A. Ten years ago B. Since ten years C. For ten years ago D. For ten years. 4. I ..Texas State University now. A. Am attending B. Attend C. Was attending D. Attended. 5. The little girl asked what khổng lồ her friend. A. Has happened B. Happened C. Had happened D. Would have been happened. 6. John a book when I saw him. A. Is reading B. Read C. Was reading D. Reading 7. I.to thành phố new york three times this year. A. Have been B. Was C. Were D. Had been 8. I will come & see you before I.for America. A. Leave B. Will leave C. Have left D. Shall leave 9. I have never played badminton before. This is the first time I to lớn play. A. Try B. Tried C. Have tried D. Am trying 10. He will take the dog out for a walk as soon as he .. Dinner. A. Finish B. Finishes C. Will finish D. Finishing 11. When I met him , he . As a waiter for a year. A.had been working B. Worked C. Have worked D. Work. 12. I.the dishwasher on when heard the shot. A. Am turning B. Were turning C. Was turning D. Turned 13. There was a time when watching TV reallyfamily entertainment. A. Were B. Was C. Had been D. Is 14. The Olympic Gamesevery four years. A. Take place B. Takes place C. Took place D. Is taking place. 15. .you go khổng lồ the dentist? A. How often are B. How often do C. How often does D. How are 16. By the over of next year, Kelvin English for two years. A. Will have learned B. Will learn C. Has learned D. Would learn. 17. By the age of 25, he .. Two famous novels. A. Wrote B. Writes C. Has written D. Had written 18. I think the weathernice later. A. Will be B. Be C. Had D. Has been

Đáp án:

1.C 2.B 3.B 4.A 5.C 6.C 7.A 8.A 9.C 10.B 11.A 12.C 13.B 14.B 15.B 16.A 17.D 18.A

Bài viết liên quan

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *