Tài liệu 5 Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 8 Đề năm học 2021 - 2022 được tổng vừa lòng, cập nhật tiên tiến nhất tự đề thi môn Tiếng Anh 8 của những trường trung học cơ sở bên trên toàn nước. Thông qua bài toán luyện tập với đề thi Tiếng Anh 8 Học kì 1 này sẽ giúp đỡ các em học sinh khối hệ thống kỹ năng vẫn học, ôn luyện để đạt điểm cao trong số bài thi Tiếng Anh lớp 8. Chúc các em học tốt!


Đề thi Học kì 1 Tiếng Anh lớp 8 năm 2021 - 2022 bao gồm lời giải (5 đề)

Phòng Giáo dục đào tạo với Đào chế tạo .....

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 8 học kì 1 có đáp án

Đề thi Học kì 1

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian có tác dụng bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1.A. increase B. great C. lead D. overheat

2.A. medical B. revive C. province D. villa

3.A. tutor B.unite C. fund D. music

4.A. behave B. master C. marry D. magical

*

II. Choose the best answer

1. Life in a small town is ____________ than that in a big city.

A. less peaceful

B. much more peaceful

C. much peaceful

D. peaceful

2.My mother always tells me that I ___________ be trang chủ by 9 p.m.

A. has lớn B. have sầu to

C. have sầu not khổng lồ D. had to

3. When you eating in India, you ____________ use the right hvà.

A. must B. shouldn’t

C. oughtn’t D. have

4.____________ month is the Hoa Ban Festival of the Tnhì people held in?

A. Which B. When

C. How many D. However

5.The sun ____________ in the West.

A. mix B. sets

C. lớn mix D. setting

6.Bell & Watson ____________ the telephone in 1877.

A. introduce B. introduces

C. introduced D. to lớn introduce

7.Lan ____________ short blachồng hair.

A. gets B. has

C. comes D. plays

8.The couch is ____________ to lớn the window.

A. near B. opposite

C. next D. beside

III. Find và correct the mistakes

1. Heworked(A)with(B) people who couldneither(C) speakand(D) hear.

2.You have sầu tomaking(A) sure thechildren(B) don’tput(C) anythinginto(D) the sockets.

3.The girl(A)is not(B)enough tall(C) totouch(D) the top of the shelf.

4.Iam(A) going toplaying(B)chess(C)with(D) my frikết thúc tonight.

IV. Read the passage and answer the questions

THE BEST TIME FOR APPLES

It was the first lesson after the summer holidays at a small school in Engl&. The lesson was about the seasons of the year. "There are four seasons in the year", said the teacher. "They are Spring, Summer, Autumn và Winter. In Spring it is warm và everything begins lớn grow. In Summer it is hot and there are many flowers in the fields và gardens. In Autumn, there are many vegetables và much fruit. Everytoàn thân likes lớn eat fruit. In Winter, it is cold and it often rains. Sometimes there is snow on the ground."

Here the teacher stopped và looked at one of the pupils, "Stop talking, Tom" he said. "Now listen lớn me. Can you tell us when is the best time of apples?"

"Yes, sir," answered Tom. "It is when the farmer is not at trang chủ & there is no dog in the garden."

A. True (T) or False (F) questions.

a. __________ The lesson took place at a small school in Engl&.

b. __________ In the summer it is cold và there are many flowers in the fields và gardens.

B. Answer the questions.

1.How many seasons are there in a year?

............................................................................................

2.What did the teacher ask Tom to lớn do?

...........................................................................................

3.When did the lesson take place?

............................................................................................

4.What was the lesson about?

............................................................................................

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1."Don"t talk in class, students", the teacher asked.

The teacher asked _____________________________________________

2.He uses all his không tính phí time to lớn look after his garden.

He spends ___________________________________________________

Đáp án và Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. B

2. B

3. C

4. A

II. Choose the best answer

1. B

2. B

3. A

4. A

5. B

6. C

7. B

8. C

III. Find and correct the mistakes

1. D ⇒ nor

2.A ⇒ make

3.C ⇒ tall enough

4.B ⇒ play

IV. Read the passage and answer the questions

A. True (T) or False (F) questions.

a. T (It was the first lesson after the summer holidays at a small school in Engl&.)

b. F (In Summer it is hot & there are many flowers in the fields và gardens.)

B. Answer the questions.

1.There are four seasons in the year.

2.He asked Tom khổng lồ stop talking.

3.It was the first lesson after the summer holidays.

4.The lesson was about the seasons of the year.

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. The teacher asked the students not to talk in class.

2.He spends all his không lấy phí time looking after his garden.

----------------------------------------------

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào tạo .....

Đề thi Học kì 1

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 2)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A. although B. laugh C. paragragh D. enough

2.A. deaf B. lead C. steamer D. meat

3.A. wanted B. washed C. decided D. needed

4.A. leisure B.eight C. celebrate D. penalty

II. Choose the best answer

1.You must ____________ the lesson carefully before your test.

A. learn B. khổng lồ learn

C. learning D. learns

2.Hoa is old enough ____________ a car.

A. drive B. drove

C. lớn drive D. driving

3.We mustn’t let children ____________ in the kitchen.

A. to lớn play B. play

C. played D. plays

4. Mai ____________ khổng lồ visit me next week.

A. is going B. going to

C. is going lớn D. are going to

5.Would you lượt thích ____________ a movie on the weekend?

A. see B. seeing

C. to lớn see D. saw

6.My mother usually ____________ lớn the market in the morning.

A. go B. goes

C. going D. to lớn go

7.Nga ____________ in Hanoi last year.

A. live B. khổng lồ live

C. living D. lived

8.Nam repaired the bicycle ____________.

A. himself B. yourself

C. itself D. themselves

III. Read the passage and answer the questions

Once a poor famer had a daughter named Little Pea. After his wife died, the farmer married again. His new wife had a daughter, Stout Nut. Unfortunately, the new wife was very cruel lớn Little Pea because she wasn’t her daughter. Little Pea had khổng lồ vày chores all day. This made Little Pea father very upphối. He soon died of a broken heart.

Summer came & went. As a tradition, in the fall, the village held its harvest festival. That year, everyone was very excited as the prince wanted to lớn choose his wife from the village. Stout Nut"s mother made new clothes for her, but poor Little Pea had none.

However, before the festival started, a fairy appeared and magically changed Little Pea"s rags inlớn beautiful clothes.

As Little Pea ran lớn the festival, she dropped one of her shoes and lost it. When the prince found the shoe, he decided to lớn marry the girl who owned it. Of course, the shoe fitted Little Pea, the prince immediately fell in love sầu with her.

1.The word “Unfortunately” is opposite in meaning with ________________.

A. Hopefully B. Luckily

C. Magically D. Previously

2.It can be inferred from the passage that ________________.

A. The story is true because it is a folk tale.

B. The story can happen in all ages.

C. The story is untrue as it is a folk tale

D. The story is a science fiction story.

3.Her stepmother didn’t love Little Pea because ________________.

A. Little Pea wasn’t the daughter whom she gave sầu birth of.

B. the famer’s ex-wife died young.

C. the farmer wasn’t cruel khổng lồ little Pea.

D. the farmer was going to die of a broken heart.

4.The villagers held their harvest festival ________________.

A. to lớn welcome the prince lớn visit the village.

B. as it was part of their traditional customs.

C. to lớn hold a beauty conchạy thử for the village girls.

D. to honor Stout Nut & her mother.

IV. Give sầu the correct khung of the verbs in the brackets

Nam is my pen pal. He (1. be) ____________ 14 years old. Last year, he (2. live) ____________ in Hai Phong with his family but now he (3. live) ____________ in Da Nang with his aunt. Yesterday, I (4. receive) ____________ his letter. He said “I usually (5. have) ____________ bread & milk for breakfast. I often (6. go) ____________ to school six days a week. My school (7. be) ____________ very big. I sometimes (8. go) ____________ fishing on the weekend with my friends here. I am very happy”. Last week, I (9. write) ____________ a letter khổng lồ hyên. I introduced myself & (10. send) ____________ hlặng a photograph of my family.

V. Rearrange the words lớn make meaningful sentences

1. he/ looking/ is/ at/ himself/ mirror/ in/ the.

_______________________________________________________________

2. I/ to/ have/ smoking/ stop.

_______________________________________________________________

3.I/ to/ enough/ the/ reach/ ceiling/ not/ tall/ am.

4.She/ friends/ is/ easily/ to/ sociable/ enough/ make/.

Đáp án và Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. A

2. A

3. B

4. B

II. Choose the best answer

1. A

2. C

3. B

4. A

5. C

6. B

7. D

8. A

III. Read the passage & answer the questions

1. B (unfortunately: thiệt rủi ro >

1. is

2. lives

3. is living

4. received

5. have

6. go

7. is

8. go

9. wrote

10. sent

V. Rearrange the words lớn make meaningful sentences

1. He is looking at himself in the mirror.

2.I have sầu lớn stop smoking.

3.I am not tall enough to reach the ceiling.

4.She is sociable enough to make friends easily.

------------------------------------------------------------

Phòng giáo dục và đào tạo với Đào tạo ra .....

Đề thi Học kì 1

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 3)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1.A. destroy B. repair C.electric D.emigrate

2.A. fun B. sun C. surf D. cut

3.A. camel B. buffalo C. cattle D. paddy

4.A. livedB. populatedC. harvestedD. loaded

*

II. Choose the best answer

1.What meat would you like ___________ dinner?

A. to lớn B. for

C. of D. in

2.___________ are you going to lớn get there? – By bus.

A. What B. When

C. How D. Where.

3.Let’s ___________ outside the theater.

A. meet B. met

C. lớn meet D. meeting

4. He ___________ paint his house blue next month.

A. wants be B. is going to

C. is going be D. is going to be

5. Do you & your friend have the ___________ character?

A. like B. same

C. alượt thích D. likely

6.I have sầu ___________ the garden before noon.

A. clean B. cleaning

C. leaned D. to lớn clean

7.She isn’t ___________ to lớn carry all those boxes.

A. svào enough B. enough strong

C. too strong D. stronger

8.What does your frikết thúc look ___________?

A. likes B. like

C. likely D. liking.

III. Read the passage và answer the questions

After retiring, my uncle – a lover of the sea- took up a strange leisure activity: he spends most mornings at the beach, looking for things that the sea sends ashore. He says: “It’s a multi-beneficial leisure activity. I can get some exercise, blending, picking up, and walking. I can breathe the fresh air and enjoy the vastness & quietness of the sea. Sometimes I watch the children playing beach games and I feel years younger. At the same time, I can also clean the beach. It’s volunteer work, isn’t it? Many of the things I pichồng up from the beach are still useful to someone. I clean them và sell them at the Sunday flea market in the town nearby.”

1. How does he feel watching the children playing beach games?

……………………………………………………………………………………….

2. What kind of volunteer work does he do?

……………………………………………………………………………………..…

3.When did the writer’s take up this strange activity?

………………………………………………………………………………………..

4.Which part of the day does he go khổng lồ the beach?

………………………………………………………………………………………..

Xem thêm: 100+ Từ Vựng Tiếng Anh Về Âm Nhạc Nhẹ Tiếng Anh Là Gì ? Nhạc Nhẹ Tiếng Anh Là Gì

IV. Give sầu the correct size of the verbs in the brackets

1. Can I (speak)…………….……….lớn Mai, please?

2.Nam (play)………………………..….the guitar now.

3.I (visit)……………………...my grandmother last night.

4.How far (be)…………. it from your house lớn school?

V. Complete the sentences, using “Be (not) enough + lớn V…”

1.She isn’t old. She can’t ride her bike to school.

……………………………………………………………………………………………

2.He wasn’t experienced. He can’t vì the job

……………………………………………………………………………………………

3.The weather was bad. I couldn’t go fishing.

……………………………………………………………………………………………

4.This bag is light. I can bring it to lớn my grandmother.

……………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. D

2. C

3. B

4. A

II. Choose the best answer

1. B

2. C

3. A

4. B

5. B

6. D

7. A

8. B

III. Read the passage & answer the questions

1. He feels years younger.

2. He cleans the beach.

3.After retiring, my uncle – a lover of the sea- took up a strange leisure activity.

4.He spends most mornings at the beach.

IV. Give the correct size of the verbs in the brackets

1. speak (can + V: rất có thể làm cho gì)

2.is playing (câu phân chia thời hiện thời tiếp nối bởi vì có now)

3.visited (câu phân chia thời vượt khứ đọng do bao gồm “last night”)

4.is (thắc mắc khoảng cách how far is it from…to…)

V. Complete the sentences, using “Be (not) enough + khổng lồ V…”

1.She isn’t old enough to lớn ride her xe đạp to school.

2. He wasn’t experienced enough lớn bởi vì the job.

3.The weather was not good enough for me to lớn go fishing.

4.This bag is light enough for me to bring it to lớn my grandmother.

-------------------------------------------------

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào tạo ra .....

Đề thi Học kì 1

Năm học 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 4)

1. A. sentence B. letter C. person D. twelve

2.A. mountain B. enough C. country D. young

3.A. receivedB. rememberedC. annoyedD. included

4.A. speech B. machine C.children D. March

II. Choose the best answer

1.Lan ____________ going camping in the mountain.

A. likes B. liking

C. lượt thích D. don’t like

2.Nga ____________ have sầu a holiday in Da Lat next summer.

A. are going to B. will to

C. is going D. is going to

3.There is a computer ____________ the middle ____________ the room.

A. in / in B. on / of

C. in / of D. on / in

4.I and my pen frikết thúc ____________ Ho Chi Minh’s Mausoleum last Sunday.

A. visiting B. visited

C. visit D. visits

5.There is a case with flowers ____________ the table.

A. in B. on

C. of D. with

6.She can vì chưng the homework ____________.

A. herself B. himself

C. yourself D. myself

7.My parents used to ____________ work very early.

A. go to lớn B. went

C. going to lớn D. to go

8.I don’t have ____________ to lớn buy a car.

A. money enough B. so many

C. enough money D. a lot of

III. Give the correct khung of the verbs in the brackets

1.The thử nghiệm was easy enough for me (do) ________________.

2.In England, they (drive) ____________ on the left.

3.You must (go) _______________ khổng lồ the doctor.

4.Lan (visit) _____________ Hue this summer vacation.

1.

2.

3.

4.

IV. Complete the following passage

I go on the Internet every day, but I’ve sầu never (1) __________ more than an hour at a time online. I’ve got máy tính xách tay & also a smartphone, so I can (2) ___________ the Internet anywhere. Today, for instance, I’ve been (3) ____________ three times.

Mainly I just (4) ____________ my friends. I read online magazines và I look (5) __________ information, too. I also compare prices of things, (6) ___________ I’ve sầu never bought anything online because I don’t think it’s safe.

I’m not an Internet addict, but some of my friends (7) ___________. One frikết thúc of mine always looks (8) ___________ because he spends all night online. Although he’s got a lot of bad marks for the exams, he hasn’t (9) ___________ his habits.

In my experience, it’s very useful for people who use the Internet (10) ____________.

1.A. spend B. spending C. spent D. khổng lồ spend

2. A. write B. email C. sover D. give

3.A. online B. InternetC. computer D. home

4.A. have sầu B. use C. play D. get

5.A. at B. in C. for D. on

6. A. tired B. hard C. happily D. boring

7.A. is B. wereC. are D. be

8.A. because B. but C. although D. so

9.A. change B. lớn change C. changes D. changed

10.A. sensible B. sensibly C. sensibleness D. sensitive

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1.Minc really loves to hang out with friends.

Minc really enjoys __________________________________________

2.Playing beach games is very interesting.

It is ______________________________________________________

3.Shall we go to the cinema at 7 p.m.?

How about ________________________________________________

4.It’s important for you lớn find the book.

You have _________________________________________________

Đáp án & Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1. C

2. A

3. D

4. B

II. Choose the best answer

1. A

2. D

3. C

4. B

5. B

6. A

7. A

8. C

III. Give sầu the correct khung of the verbs in the brackets

1. to do

2. visit

3. go

4. is going khổng lồ visit

IV. Complete the following sentences

1. C

2. B

3. A

4. B

5. C

6. A

7. C

8. B

9. D

10. B

V. Rewrite the following sentences without changing the meaning

1. Minc really enjoys hanging out with friends.

2.It is very interesting lớn play beach games.

3.How about going to the cinema at 7 p.m.?

4.You have to find the book.

--------------------------------------------------------------

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào chế tạo .....

Đề thi Học kì 1

Năm học tập 2021 - 2022

Bài thi môn: Tiếng Anh lớp 8

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 5)

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1.A. revise B. behave sầu C. prepare D. mend

2.A. exhibition B.homework C.humid D.human

II. Choose the best answer

1.Would you like ____________ to lớn my party?

A. to lớn come B. come

C. came D. coming

2.Many learners vị not try to lớn learn all new words they _______________.

A. get across B. come cross

C. go across D. go cross

3. You must look _______________ your children when they are playing.

A. around B. about

C. after D. down

4.You can’t make a comparison between beef and oranges, they are completely ___________ .

A. differ B. different

C. difference D. differently

5.She told me that she ____________ candies.

A. likes B. doesn’t like

C. not liked D. didn’t like

6.The teacher encourages the _______________ of the pupils in each lesson.

A. participating B. participant

C. participate D. participation

7.He isn’t tall enough ______________ the books on the shelf.

A. reach B. reaching

C. lớn reach D. reached

8.At school some pupils ______________ hide và seek.

A. play B. is playing

C. plays D. are playing

III. Give the correct form of the verbs in the brackets

1.She’s not tall enough (play) _______________ volleyball.

2.Bell (already go) _______________ on a business trip lớn Thành Phố New York.

1.

2.

3.

4.

3.Teddy and his brother like (act) _______________ movies very much.

4.His mother (buy) _______________ hyên ổn a new novel yesterday.

IV. Choose the word of phrase that best fits the blank space in the following passage

Once a farmer (1) ______________ a comfortable life with his family. His chickens laid many eggs which the farmer used to sell lớn buy food và clothing (2) ______________ his family. One day, he went lớn (3) ______________ the eggs và discovered one of the chickens laid a gold egg. He shouted (4) ______________ to his wife, “We’re rich”. His wife ran khổng lồ him và they both look at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husbvà decided to lớn cut open all the chickens và find more eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished all, the chickens were (5) ______________. There were no more eggs of any kind for the (6) ______________ farmer và greedy wife.

1. a. die B. died C. dying D. dead

2. A. exciting B. excited C. excitedly D. excitingly

3.A. collect B. buy C. sell D. save

4.A. to B. for C. about D. of

5.A. leave B. left C. live sầu D. lived

6.A. poor B. foolish C. sociable D. generous

V. Rearrange the word khổng lồ make meaningful sentences

1.My mother/ tell/ me/ open/ window.

_______________________________________________________________

2.We/ work/ for/ this company/ trăng tròn years.

_______________________________________________________________

3.His brother/ not/ tall/ enough/ play basketball.

_______________________________________________________________

4.I/ not/ buy/ that shirt/ because/ it/ expensive sầu.

_______________________________________________________________

Đáp án và Thang điểm

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others

1.(Đáp án D vạc âm là /e/, các giải đáp không giống phân phát âm là /i/)

2.(Đáp án A là âm câm, những lời giải không giống phạt âm là /h/)

II. Choose the best answer

1. A

2. B

3. C

4. B

5. D

6. D

7. C

8. D

III. Give sầu the correct khung of the verbs in the brackets

1. to play

2. has already gone

3. acting

4. bought

IV. Read the passage và answer the questions

1. D

2. C

3. A

4. B

5. D

6. B

V. Rearrange the word khổng lồ make meaningful sentences

1. My mother told me khổng lồ open the window.

2.We have sầu worked for this company for trăng tròn years.

3.His brother is not tall enough to lớn play basketball.

4.I didn’t/ won’t buy that shirt because it was/ is expensive.

Mời quí vị người hâm mộ cài cỗ đề thi Tiếng Anh Lớp 8 Học kì 1 năm 2021 để xem đầy đủ và chi tiết!

Bài viết liên quan

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *